Behandlingsprinsipper

En sykdom er en ubalanse i kroppens energisystem:

Det finnes et nettverk av energikanaler som forsyner våre vev og organer med energi av forskjellig type. Akupunkturpuntene er knutepunkter i dette nettverk av energikanaler. Det er gjennom disse punktene man har mulighet for å påvirke kroppens energisirkulasjon. Man finner disse punktene i og under huden i en dybde som varierer fra 1 mm til flere cm.

-Det kan være for lite energi et sted og for mye energi et annet sted, eller energien kan være blokkert.


-sykdomsfremkallende energi fra omgivelsene kan trenge inn i kroppen og forstyrre energisirkulasjonen, eks. kulde og fuktighet kan angripe ledd og muskulatur og gi reumatiske smerter. All smerte er et uttrykk for stagnasjon av energi. Nålene settes da i spesielle punkter og stimuleres for å bevege energistagnasjonen og dermed fjerne smerte.

-kroppen betraktes som en helhet, hvor kropp og sjel er integrert hele. Kroppen består av 12 organer hvor hvert organ har sitt energikretsløp. Disse energikretsløpene binder de ulike deler av kroppen sammen til en helhet. For at du skal være frisk må det være harmoni og balanse i dette organ-erergi-kretsløpet. Det må være likevekt mellom kulde og varme, hvile og aktivitet, mellom Yin og Yang.

Advarsel, åpne i et nytt vindu. Skriv utE-post

Webdesign ved Theta-Design - Alt innhold på denne siden er © Copyright 2008-2021 Lunds Klinikk hvis ikke annet er oppgitt. Sitemap / Sidekart