aku Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som gjennom både lang erfaring og moderne medisinsk forsking har vist seg å være en effektiv behandlingsmetode (med svært få bivirkninger).

Akupunktur er en av behandlingsmetodene innen tradisjonell kinesisk medisin. (TCM). Ordet akupunktur er sammensatt av de to latinske ordene acus= nål, spiss og punctura=punktere, stikke. Det finnes ca. 400 forskjellige akupunkturpunkter på hver kroppshalvdel.

Kinesisk medisin definerer sykdom som ubalanser ett eller flere steder i kroppen, en ubalanse i kroppens energisystem. Energien kalles QI. Qi sirkulerer i 12 hovedmeridianer(energibaner) rundt i kroppen. Hver meridian med sin tilhørende organ. I akupunkturen søker man å gjenopprette helsen (balansen i kroppen)ved å innføre tynne nåler i spesifikke punkter forskjellige steder på kroppsoverflaten. Punktene finnes i og under huden i en dybde som varierer fra 1mm til flere cm.

Advarsel, åpne i et nytt vindu. Skriv utE-post

Webdesign ved Theta-Design - Alt innhold på denne siden er © Copyright 2008-2021 Lunds Klinikk hvis ikke annet er oppgitt. Sitemap / Sidekart